Zzz Matras™ - hard feesten & zacht slapen

Als je weleens op een groot festival bent geweest, heb je ze misschien al een keer gezien: de recyclebare PE-matrassen van OOMPH. Een duurzame festivaloplossing en weer een leuk project waar Fardem aan heeft mogen bijdragen.

Het concept

Geen gesjouw over het festivalterrein, geen irritante steentjes in je rug en een bijdrage aan een duurzamer festival. OOMPH Industries ontwikkelde de oplossing: het Zzz Matras™. Gemaakt van luchtdichte, recyclebare barrièrefolie, biedt het matras de festivalganger een comfortabele en makkelijke slaapoplossing. Uitgifte en inname: alles wordt ter plaatse geregeld.

Sam Ninaber van Eijben, de drijvende kracht achter OOMPH Industries, begon in 2017 de missie tegen de enorme afvalberg aan overnachtingsmateriaal die overbleef na een festival. Dat moest duurzamer kunnen. Hij startte de lange weg van prototype naar het hedendaags gepatenteerde festivalmatras. Deze weg leidde ook langs Fardem, die met deze prachtige doelstelling voor ogen de 100% recyclebare folie levert.

De uitvoering

De bedrukte rollen folie worden voorzien van seals, zodat er vele individuele compartimenten ontstaan. Mocht er dan eentje lek gaan, dan merk je daar over het geheel niet zo veel van. Op de festivals staat de opblaasmachine (PUFF) die ter plaatse een comfortabel matras maakt van de folie. Ook leuk: door het matras aan de bovenzijde dubbel te vouwen en vast te zetten met een bijgeleverde band is eenvoudig een kussen te creëren. Omdat de matrassen worden uitgegeven met een borgsom, is het na een goed feest én een goede nachtrust erg aantrekkelijk om ze weer in te leveren. Prikmachine POPP steekt ze dan lek, zodat de folie helemaal gerecycled kan worden.

De toekomst

OOMPH heeft het voor elkaar gekregen een duurzame en hippe oplossing te creëren die festivalgangers motiveert het juiste te doen. De gebruikers zijn dan ook enorm enthousiast – en wij ook! Wij hopen de goede samenwerking tussen OOMPH en Fardem nog lang voort te zetten en dat er nog vele edities van onze folie massaal lek geprikt mogen worden.

Ook een dergelijk project opstarten? Neem contact met ons op om je ideeën te bespreken.

Op zzz.land vind je meer informatie en de mogelijkheden van het Zzz project.

Terug naar nieuwsbericht archief
Volgende artikel Energiebesparing bij productie foodverpakking = marketinginstrument