Circu-Sleeves en chemische industrie passen perfect bij elkaar

  • Blog,
  • Innovatie

Welke verpakkingsoplossing kan de verwerking productieprocessen optimaliseren, de circulariteit van de verpakking verbeteren en productdifferentiatie realiseren? Het is een stretch sleeve! Oerlemans Plastics (lid OPACKGROUP) staat bekend om zijn uitstekende innovatieve flexibele verpakkingsoplossingen en is een van de Europese marktleiders in de productie van stretch sleeves.

Volgende generatie sleeves

Een stretch sleeve is een flexibel polyethyleen etiket. Aangebracht zonder hitte of lijm past het perfect op elke can of drum. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de elasticiteit van het materiaal. Stretch sleeves bieden veel voordelen voor chemische productie- en distributieorganisaties. In dit artikel worden enkele belangrijke voordelen uitgelicht.

Sustainability

Stretch sleeves zijn een cruciaal element om de circulariteit van uw verpakking te verbeteren. Stretch sleeves kunnen gemakkelijk van de verpakking worden verwijderd. Er blijven geen etiket- of lijmresten achter. Etiket- en lijmresten hebben een grote invloed op de kwaliteit van de recycle- en hergebruikstroom. Naast het verbeteren van de recyclebaarheid van de verpakking, is de stretch sleeve zelf volledig recyclebaar.

360 graden communicatie

Chemische industrieën worden geconfronteerd met strengere regelgeving. Stretch sleeves bieden een 360-graden communicatieoppervlak met voldoende ruimte voor veiligheidswaarschuwingen, gevarenlogo’s en productinstructies. Uiteraard blijft er voldoende ruimte over, om uw merkidentiteit in de hoogste kwaliteit te communiceren.

Verhoog de productie-output

Alleen de EU heeft al 24 officiële talen. In een internationale omgeving hebben veel organisaties meerdere Stock Keeping Units (#SKU) nodig voor één product. Chemie verwerkende organisaties kunnen het aantal SKU’s aanzienlijk verminderen door meerdere talen op één etiket te zetten. Het 360 graden drukoppervlak maakt het mogelijk om talen te combineren. Veel verwerkende organisaties profiteren al van het verminderde aantal SKU’s, wat resulteert in minder productiewissels, minder complexiteit, lagere voorraadniveaus en een efficiëntere distributie. De nieuwste generatie stretch sleevesmachines biedt een hoge output, snelle omsteltijden en een geoptimaliseerd ruimtegebruik.

Circu-Sleeve

Als leverancier van stretch sleeves is het uniek om de productie van granulaat tot sleeve volledig in eigen hand te hebben. Dit stelde Oerlemans Plastics (lid OPACKGROUP) in staat om elke afzonderlijke productiestap te synchroniseren en te optimaliseren om de uitstekende stretch sleeve te realiseren. OPACKGROUP ontwikkelt voortdurend flexibele verpakkingsoplossingen die bijdragen aan een circulaire economie. Bovenop de recyclebaarheid van de standaard stretch sleeve, lanceerde Oerlemans Plastics de Circu-sleeve. De Circu-sleeve is vervaardigd met >50% post-consumer gerecycled materiaal waardoor de stretch sleeve een nog duurzamere labeloplossing wordt. De marktdynamiek in de chemische industrie vraagt om flexibiliteit in de volledige toeleveringsketen. Oerlemans Plastics biedt de betrouwbare doorlooptijden en flexibiliteit om uw bedrijf te ondersteunen. Als u geïnteresseerd bent, kunnen we samen ontdekken hoe we u kunnen helpen, uw voetafdruk te verkleinen en uw proces te verbeteren. Ik neem graag contact met u op om uw oplossing te ontwikkelen! Reageer op deze blog voor advies op maat.

Rudy van der Kooi, Product Manager Sleeves Oerlemans Plastics

Terug naar nieuwsbericht archief
Volgende artikel Energiebesparing bij productie foodverpakking = marketinginstrument